Ambasada Republicii Populare Chineze în România împreună cu Niro Investment Group şi Casa Româno – Chineză a organizat, între 31 ianuarie şi 2 februarie, pentru al zecelea an consecutiv, seria de evenimente culturale “Festivalul Primăverii”, cu ocazia trecerii în Anul Nou Chinezesc. În cadrul acestei ediții, ansamblul artistic al Academiei de Dans din Beijing a susţinut reprezentații de dans tradiţional chinezesc la București și Ploiești.
Evenimentele reflectă bunele relaţii pe care cele două state le dezvoltă de șapte decenii și care au la bază o colaborare economică de succes. Niro Investment Group susține această colaborare de 25 de ani prin investiții și parteneriate cu firme din China, contribuind la dezvoltarea unor proiecte de amploare în mai multe domenii. Exemplul cel mai concludent este ca peste 2.000 de firme chineze îşi desfăşoară activitatea în Zona Comercială Dragonul Roşu, cel mai mare centru comercial din Europa Centrală și de Sud-Est.
Nu este de mirare ca unul dintre evenimentele ce marchează trecerea în Anul Nou Chinezesc a avut loc în incinta Dragonul Roşu Megashop, pavilionul-etalon din zona comercială. Vineri, 1 februarie, cei prezenţi au avut ocazia să se bucure alături de noi de spectacolul oferit de Academia de Dans din Beijing, spectacol ce a avut la bază prima antologie de cântece, poeme şi imnuri din istoria literaturii chineze.
Coregrafii Academiei de Dans din Beijing au creat o întreagă reprezentaţie dramatică pe baza cântecelor folclorice şi de dragoste datând din sec XI-VII î.Hr. Dansul combină elemente poetice cu idei moderne, oferind o modalitate de comunicare naturală prin expresiile corpului. Artiştii nu copiază mișcările populare antice, ci prezintă o reinterpretare a lor.
Comments