top of page

CONCERT SMILEY ȘI ANDRA GOGAN LA DRAGONUL ROȘUÎn cadrul campaniei umanitare „Ghiozdanul cu vise”, organizată în luna septembrie, familiile cu posibilităţi financiare reduse au primit ajutor sub forma unor donații de ghiozdane și rechizite scolare. Aproximativ 700 ghiozdane s-au împărțit în această perioadă celor nevoiași. Scopul inițiativei este de a oferi ajutor celor aflați în dificultate, identificarea beneficiarilor fiind făcută de către Fundația Alinare cu sprijinul serviciilor de asistență socială din județ dar și cu susținerea Primăriei sectorului 2 și a Primăriei Dobroești.

Un ghiozdan, un penar cu instrumente de scris, câteva caiete, acuarele, creioane colorate şi un echipament pentru ora de sport sunt cumpărături minime pentru un copil de clasă primară. Astfel un pachet care include obiecte accesibile, poate avea un cost între 250 lei – 400 lei, aproximativ un sfert dintr-un salariu minim pe economie. Aşadar, pentru o familie care nu are venituri mari, începutul anului şcolar este o povară. Avem o listă lungă cu cereri de la copii, care vor să meargă la școală, dar nu au cu ce. O parte dintre aceștia sunt copii singuri, nu au nicio vină că părinții i-au abandonat într-un centru de plasament, sau că folosesc banii pentru a cumpăra orice altceva, mai puțin lucruri pentru copii. Alături de parteneri intituționali și companii private, încercăm să salvăm prin educație cât mai mulți copii,” a declarat Valerica Mârzac, Director executiv Fundația Alinare.

Campania s-a încheiat cu un concert extraordinar susținut de către artiștii Smiley, Andra Gogan şi Trupa AS la Dragonul Roșu în data de 21 septembrie.


6 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page