top of page

ANUL NOU CHINEZESC 2015

Actualizată în: 13 sept. 2023Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit luni, 16 februarie 2015, la Teatrul Excelsior. În astrologia orientală, noul an corespunde Caprei (sau Oii) de Lemn, un an al sporului demografic, în care se vor naşte mulţi copii. Din punct de vedere profesional, noul an chinezesc este mai delicat atât pentru angajaţi, cât şi pentru patroni. Primii trebuie să înţeleagă importanţa perfecţionării continue, în vreme ce patronii se pot vedea nevoiţi să-şi păstreze doar cei mai valoroşi angajaţi. Intrarea în Anul Nou Chinezesc, Anul Caprei de Lemn, a fost sărbătorită de comunitatea chinezească din București printr-un spectacol de gală care a avut loc pe scena Teatrului Excelsior. 


„Anul Nou Chinezesc este un moment de sărbătoare, este un moment de unire familială”, a spus ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, Xu Feihong, în deschiderea evenimentului.


Ambasadorul a amintit de relația de prietenie tradițională dintre România și China, precizând că schimburile culturale dintre cele două țări se întind pe o perioadă lungă. „China și România au o prietenie tradițională și schimburile culturale au o durată lungă. Acum sărbătorim 65 de ani de relații diplomatice și relațiile noastre devin din ce în ce mai solide și mai strânse, acest lucru datorându-se și schimburilor frecvente culturale dintre cele două țări și popoare, fiindcă prin schimburi culturale cele două țări pot să aibă o înțelegere mai profundă, mai bună”, a declarat ambasadorul Xu Feihong.


Spectacolul de gală a fost deschis cu unul dintre momentele tradiționale chinezești, Dansul Leului, urmat de o demonstrație de arte marțiale. Seara a continuat cu orchestra Colegiului Național de Artă „Dinu Lipatti”, condusă de dirijorii Racu Nicolae și Racu Andrei. În program au fost prezente atât melodii din cultura chinezească, cât și melodii din cultura românească. Spectacolul a fost încheiat cu o reprezentație oferită de pianistul Horia Mihai și violonistul Gabriel Croitor.


Evenimentul a fost organizat de Casa Româno-Chineză și susţinut de Niro Investment Group.

7 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page